Återstående kursutbud våren 2018

Anmäler du dig ensam till våra kurser kommer du att ställas i kö. Vi försöker alltid att se till att kurserna innehåller jämna par och det innebär att du kanske inte får antagningsbesked direkt. I regel brukar det lösa sig. För att du ska få börja på en kurs måste du ha fått ett antagningsbesked med ett OCR-nummer.
Får du förhinder, och vill avboka kursen, festen m.m. Skicka ett mail till bokningsansvarig Susanne Lundberg kursanmalan@odf.nu

Våra kursledare utbildas kontinuerligt genom Svenska Danssportförbundet. Då vissa av kursledarna dessutom själva är aktiva tävlingsdansare är de alltid uppdaterade med de senaste nyheterna inom danssporten.


Återstående buggkurser


Grundkurs (snabbkurs) i bugg söndag den 22 april kl. 11.00-15.00

Kursstart: 22 april
Antal tillfällen: 1
Pris: 250 kr
Plats: Limhamnsvägen 111, vår ordinarie danslokal. Hitta hit!
Medlemskap: Behövs inte
Grundkurs i bugg
Sommaren är snart här. Personalfester med dans, sommarens festligheter och midsommarafton väntar. Vill du lära dig grunderna i bugg? På bara fyra timmar kommer du att få tillräckligt med kunskap för att kunna föra dig på dansgolvet.
Vi börjar från början och lär oss grunderna i bugg så som grundsteg, takt och föra/följa. Därefter bygger vi på med några enkla turer.
Fokus kommer ligga på att ha roligt till musiken.
Välkomna att dansa med eller utan partner. Ta på dig bekväma skor (ej högklackat) och ett glatt nybörjarhumör! Vi försöker alltid att se till att kurserna innehåller jämna par och det innebär att du kanske inte får antagningsbesked direkt. I regel brukar det lösa sig. För att du ska få börja på en kurs måste du ha fått ett antagningsbesked. Turordning gäller.
Du behöver inte vara medlem i ÖDF för att gå denna kurs. Upptäck glädjen i dansen, träffa trevliga människor och dansa till härlig musik! Kursen stängs för anmälan så snart den är fulltecknad, men sista anmälningsdagen är 20 april kl. 12.00.
Dansglada hälsningar/Jessica och Kent
Välkommen till Öresunds DansföreningKursledare:
Kent Ahlgren och Jessica Blomqvist

Ballroom, grundkurs i vals


Kurs i vals 2 x 2 timmar kl. 18.30-20.30

Kursstart: 24 april och 2 maj
Antal tillfällen: 2
Pris: 200 kr
Plats: Limhamnsvägen 111, vår ordinarie danslokal. Hitta hit!
Medlemskap: Behövs inte
Valskurs med Mats Andersson och Camilla Timrup
Dags att lära sig grundstegen i vals! Vals är en populär pardans, som dansas till musik i tretakt. På baler och bröllop inleds dansen oftast med en vals, men valsen dansas även inom så vitt skilda sammanhang som folkdans, tiodans och argentinsk tango. Under två timmar sätter du grunderna i vals tillsammans med Mats och Camilla. Upptäck glädjen i dansen, träffa trevliga människor och dansa till härlig musik! Kursledare är Mats Andersson och Camilla Timrup Du behöver inte vara medlem i ÖDF för att gå denna kurs. Kursen stängs för anmälan så snart den är fulltecknad, men sista anmälningsdagen är 22 april kl. 12.00.
VÄLKOMNA!


Kursledare:
Camilla Timrup och Mats Andersson

Fredags- och lördagsdanser och vårfestKursledare:
Camilla Stolpe

West Coast Swing Evening och workshop fre 23 mars, lör 21 april och lör 26 maj kl. 18.30/19.30-22.00


Start: 16/2
Antal återstående tillfällen: 3
Pris: Workshop samt dans, 40 kronor för medlemmar i ÖDF och Gåsasteget och 60 kronor för övriga. Endast dans, 20 kronor för medlemmar i ÖDF eller Gåsasteget och 40 kronor för övriga
Plats: Limhamnsvägen 111, vår ordinarie danslokal. Hitta hit!
West Coast Swing Evening
West Coast Swing Evening inleds med en workshop under en timme. Vi fokuserar på musikalitet, styling, bodylead/ stretch m.m. samt att Du utvecanmalan.php trygghet i Din dans.
Under kvällen blandas musiken snabbt/långsamt blues/hit musik m.m. men första timmen något långsammare och tydligare musikval så att även de som inte dansat så länge känner sig bekväma.
Passa på att träna WCS under avslappnade former. Ofta finns det mer erfarna dansare som kan bidra till Din utveckling samtidigt som Du har kul.
Lokalen är öppen från kl. 18.00. Ta gärna med picknik, snacks och/eller dryck. Enda villkoret är att allt Du ta med till lokalen tar Du också därifrån.
Du behöver inte vara medlem i ÖDF för att delta. Kursledare och musikansvarig är Camilla Stolpe.
Läs mer om West Coast Swing!
VÄLKOMNA!


Vårfest med tema "Flower power" den 5 maj kl. 18.00

När: 5 maj
Antal tillfällen: 1
Pris: 250 kr för medlemmar i ÖDF, 350 kr för övriga
Plats: Törringelund
Medlemskap: Du måste vara medlem i en dansförening ansluten till DSF eller att du anmäler dig tillsammans med en partner, som är medlem i en dansförening ansluten till DSF
Vårfest med orkester
Notera i din kalender!
Vårfest med tema "Flower power" på Törringelund och Engdahls orkester. Välkomstdryck, grillbuffé med kyckling, karré, korv, lax, grillspett, entrecote. Till det serveras stekt potatis – potatisgratäng – barbecuesås – bearnaisesås. Stor salladsbuffé. (specialkost anmäls direkt till Ingrid Olofsson: ingrid.olofsson@malmo.se). En ramlösa/lättöl per person. Kaffe med liten kaka i pausen. Isvatten under kvällen. Tillägg för de som önskar: Öl 50 cl alt. glas vin 55 kr per styck (obs. beställs och inköps på plats), samt en ramlösa/lättöl per person. Kaffe med kaka i pausen. Isvatten under kvällen. Orkestern spelar upp till dans kl. 20.00-24.00.
Inget eftersläpp.
Till anmälan!
AVBOKNINGSREGLER: Sista dag för eventuell avbokning av festen är den 27/4, därefter är anmälan bindande och full avgift ska erläggas (detta oavsett om du redan har betalt in för festen eller inte). Avbokning görs per mejl till kursadministratör (kursanmalan@odf.nu)

Kursledare:
Ann-Christin Lundin/Benny Johansson, Ann Johansson/Stefan Riese, Lena Clarén/Ingvar Sundqvist och Lena Modin Raflund/Håkan Raflund

Fredagsfox med prova på den 6/4, 11/5 och 1/6 kl. 18.30/19.30-22.00

Start: 2/2
Antal återstående tillfällen: 3
Pris: Prova på/work shop samt dans, 40 kronor för medlemmar i ÖDF och 60 kronor för övriga. Endast dans, 20 kronor för medlemmar i ÖDF och 40 kronor för övriga
Plats: Limhamnsvägen 111, vår ordinarie danslokal. Hitta hit!
Medlemskap: Behövs inte
Fredagsfox med prova på/work shop
Fem fredagar under våren (återstår tre) arrangerar ÖDF prova på med efterföljande socialdans i fox.
Prova på/work shop varar ca. en timme mellan kl. 18.30-19.30. Därefter börjar socialdansen fram till ca. 22.00.
Demokratisk dans. Du kan komma som singel eller tillsammans med en danspartner, men vi ser helst att du dansar med många under kvällen.
Kursledare: Lena Clarén/Ingvar Sundqvist (6/4 och 1/6) och Ann-Christin Lundin/Benny Johansson (11/5)
Du behöver inte vara medlem i ÖDF för att delta.
VÄLKOMNA!


Tjejstyling med Nicole FridvallKursledare: Nicole Fridvall

Tjejstyling med Nicole Fridvall 6 maj kl. 10.00-13.00

Start: 6/5
Antal tillfällen: 1
Pris: 150 kr för medlemmar, övriga 200 kr
Plats: Limhamnsvägen 111, vår ordinarie danslokal. Hitta hit!
Medlemskap: Behövs inte
Tjejstyling med Nicole Fridvall

Vill du vara med i detta glada gäng?

En av ÖDF:s bästa dansare ger dig nu chansen att utveckla din dansteknik.
Nicole kommer att ge dig många tips som du har nytta av i din dans. Höfter, stegvariationer, armar, snurrar och musikteori är några exempel på områden som Nicole kommer att lägga fokus på.
Endast 150 kr för ÖDF-medlemmar, övriga 200 kr.
Några kommentarer på Facebook från första kurstillfället:

  • Camilla S: Åhh så himla kul..
  • Agneta E: Jättekul! Tack för bra tips och instruktioner, nu har vi lite att träna på
  • Gunilla Sonja S: Vilket kul gäng!
  • Monica K: Tack Nicole för en givande och bra kurs
  • Maria A: Min syster hälsar att det var jätteroligt och lärorikt. Hon var mycket nöjd Nicole
  • Monica H: Jag kan bara instämma med alla andra... Tack Nicole för en kul och lärorik lördagskurs..
Sista anmälningsdag är den 4 maj kl. 12.00.
VÄLKOMNA!