Återstående kursutbud våren 2018

Anmäler du dig ensam till våra kurser kommer du att ställas i kö. Vi försöker alltid att se till att kurserna innehåller jämna par och det innebär att du kanske inte får antagningsbesked direkt. I regel brukar det lösa sig. För att du ska få börja på en kurs måste du ha fått ett antagningsbesked med ett OCR-nummer.
Får du förhinder, och vill avboka kursen, festen m.m. Skicka ett mail till bokningsansvarig Susanne Lundberg kursanmalan@odf.nu

Våra kursledare utbildas kontinuerligt genom Svenska Danssportförbundet. Då vissa av kursledarna dessutom själva är aktiva tävlingsdansare är de alltid uppdaterade med de senaste nyheterna inom danssporten.


Bugg Grundkurs fyra timmar med Mattias och Martina


Grundkurs (snabbkurs) i bugg lördag den 2 juni kl. 11.00-15.00

Kursstart: 2 juni
Antal tillfällen: 1
Pris: 250 kr
Plats: Limhamnsvägen 111, vår ordinarie danslokal. Hitta hit!
Medlemskap: Behövs inte
Grundkurs i bugg
Förra grund(snabb)kursen blev snabbt fulltecknad. Här kommer en ny chans att på några timmar lära dig grunderna i bugg.
Sommaren är snart här. Personalfester med dans, sommarens festligheter och midsommarafton väntar. Vill du lära dig grunderna i bugg? På bara fyra timmar kommer du att få tillräckligt med kunskap för att kunna föra dig på dansgolvet.
Förra snabbkursen blev snabbt fulltecknad. Nu får du/ni chansen på nytt.
Vi börjar från början och lär oss grunderna i bugg så som grundsteg, takt och föra/följa. Därefter bygger vi på med några enkla turer.
Fokus kommer ligga på att ha roligt till musiken.
Välkomna att dansa med eller utan partner. Ta på dig bekväma skor (ej högklackat) och ett glatt nybörjarhumör! Vi försöker alltid att se till att kurserna innehåller jämna par och det innebär att du kanske inte får antagningsbesked direkt. I regel brukar det lösa sig. För att du ska få börja på en kurs måste du ha fått ett antagningsbesked. Turordning gäller.
Du behöver inte vara medlem i ÖDF för att gå denna kurs. Upptäck glädjen i dansen, träffa trevliga människor och dansa till härlig musik! Kursen stängs för anmälan så snart den är fulltecknad, men sista anmälningsdagen är 31 maj kl. 12.00. Tyvärr är det inte möjligt för nyanmälda singeltjejer (som vill dansa följare) att få plats, men om du som tjej kan tänka dig att anmäla dig som förare, så finns fortfarande stora chanser att delta. Och om du som tjej anmäler dig som förare så kan du naturligtvis också anmäla dig tillsammans med en annan tjej (men som då tillsammans med dig anmäler sig som följare).
Välkomna!
Dansglada hälsningar/Martina och MattiasKursledare:
Mattias och Martina Gregorius

Återstående kurs i mysfox


Helgkurs i avancerad fox med Robin & Mathilda lördag/söndag den 16-17 juni

Kursstart: 16 juni
Antal tillfällen: 1
Pris: Medlem i ÖDF 895 kr, icke medlem 995 kr.
Plats: Limhamnsvägen 111, vår ordinarie danslokal. Hitta hit!
Medlemskap: Behövs inte
Helgkurs i avancerad fox med Robin & Mathilda
Öresunds Dansförening & Night of the Ballads Academy har äran att presentera Robin och Mathilda med en spännande kurs i modern Fox på avancerad nivå 16-17/6-2018.

Kursen tar sin utgångspunkt från de tekniker och figurer som kan ses i de kända YouTube klipp med Robin Persson och Mathilda Larsson bland annat, som finns länkade nedan.

Under helgen kommer vi att lägga mycket fokus på att uttrycka och sätta känsla till musiken samt att fånga känslan inom paret för att skapa den dynamik i dansen som ger en härlig visuell upplevelse. Som förare kommer Du att få fokusera på de förartekniker som ger en tydlig förning att förmedla till Din följare. Du som följare kommer att fokusera på de olika följartekniker som ger en ökad förståelse för förningen som ges.

Du som deltar i kursen ska ha minst en fortsättningskurs i Fox/Foxtrot och även dansat socialt under några år. Du känner Dig trygg i Din roll att föra/följa och Du kan dansa med varierade steg och snurrar åt båda håll. Du vill nu ta ett sjumilakliv med Din Fox och nå nya höjder.

Kursledarna, Robin Persson och Mathilda Larsson, kommer från Västerås. Tillsammans har de tillbringat 45 år med Dansen som en central del av livet. Robin är uppväxt i en dansfamilj som har haft både tävlingsdans och socialdans som fritidsaktivitet. Som tävlingsdansare har Robin tävlat i Bugg, Boogie och West Coast Swing. Utöver dansen har Robin också tävlat i Judo och Brottning, teknikerna i dessa idrotter har enligt honom varit till stor nytta i dansen, speciellt i foxen. Robin har undervisat i både Salsa, Bachata, Bugg, Fox, Tango, Vals och West Coast Swing. ”Av alla danser jag har erfarenhet av så är fox den som både är lättast och svårast att lära sig. Jag ser fram emot att hjälpa er ta foxen till nästa nivå”. Hälsar Robin.

Mathilda har också lång danserfarenhet då hon började med Bugg som 7 åring. Mathilda har sedan dess också dansat bland annat Hip hop, Disco och Boogie Woogie, hon har även undervisat i flera av dessa dansstilar för grupper i alla åldrar. Mathildas motto är ”You can dance anywhere even if only in Your heart”

I kursavgiften 895 kr (för medlemmar i Öresunds Dansförening), 995 kr (för övriga) ingår en spännande och utvecklande kurs i modern Fox kl:10-16 både lördag och söndag den 16-17/6. Lunch, kaffe och kaka samt frukt ingår båda dagarna! Meddela eventuella allergier/specialkost vid anmälan.

Dessutom ingår Night of the Ballads Foxkväll kl:18-23 på lördagskvällen den 16/6. Robin och Mathilda kommer också att vara med och dansa med oss under kvällen.

Vi ser fram emot att dela en spännande helg med Dig med en utmanande och rolig kurs där Du garanterat kommer att få massor av nya redskap med dig i Din dansverktygslåda!

Missa inte denna unika möjlighet att dansa för dessa fantastiska dansinstruktörer, passa på!

Robin, Mathilda och Night of the Ballads Academy /Öresunds Dansförening hälsar Er hjärtligt välkomna!
Kursledare: Robin Persson och Mathilda Larsson

Ballroom, Workshop i Foxtrot F4 och grundkurs i klassisk foxtrot


Workshop i Foxtrot med Mats Andersson och Camilla Timrup F4 söndag den 27 maj kl. 10.00-15.00

Kursstart: 27 maj
Antal tillfällen: 1
Pris: 200 kr
Plats: Limhamnsvägen 111, vår ordinarie danslokal. Hitta hit!
Medlemskap: Behövs inte
Workshop i Foxtrot med Mats och Camilla F4

Denna workshop vänder sig till dig som har kunskaper minst motsvarande Foxtrot F3. Workshopen riktar i första hand in sig på teknik och musikanpassning, men även repetition av några turer. Dagen delas upp i 6-8 mindre pass där vi nöter få saker i respektive pass. På slutet får de som vill dansa med sin egen partner och tanken är att alla ska få en personlig feedback på sitt dansande i slutet av dagen. Kursen stängs för anmälan så snart den är fulltecknad, men sista anmälningsdag är 25 maj kl. 12.00. VÄLKOMNA!Kursledare:
Camilla Timrup och Mats Andersson

Fredags- och lördagsdanserKursledare:
Camilla Stolpe

West Coast Swing Evening och workshop lör 26 maj kl. 18.30/19.30-22.00


Start: 26/5
Antal återstående tillfällen: 1
Pris: Workshop samt dans, 40 kronor för medlemmar i ÖDF och Gåsasteget och 60 kronor för övriga. Endast dans, 20 kronor för medlemmar i ÖDF eller Gåsasteget och 40 kronor för övriga
Plats: Limhamnsvägen 111, vår ordinarie danslokal. Hitta hit!
West Coast Swing Evening
West Coast Swing Evening inleds med en workshop under en timme. Vi fokuserar på musikalitet, styling, bodylead/ stretch m.m. samt att Du utvecklar trygghet i Din dans.
Under kvällen blandas musiken snabbt/långsamt blues/hit musik m.m. men första timmen något långsammare och tydligare musikval så att även de som inte dansat så länge känner sig bekväma.
Passa på att träna WCS under avslappnade former. Ofta finns det mer erfarna dansare som kan bidra till Din utveckling samtidigt som Du har kul.
Lokalen är öppen från kl. 18.00. Ta gärna med picknik, snacks och/eller dryck. Enda villkoret är att allt Du ta med till lokalen tar Du också därifrån.
Du behöver inte vara medlem i ÖDF för att delta. Kursledare och musikansvarig är Camilla Stolpe.
Läs mer om West Coast Swing!
VÄLKOMNA!
Kursledare:
Ann-Christin Lundin/Benny Johansson, Ann Johansson/Stefan Riese, Lena Clarén/Ingvar Sundqvist och Lena Modin Raflund/Håkan Raflund

Fredagsfox med prova på den 1/6 kl. 18.30/19.30-22.00

Start: 2/2
Antal återstående tillfällen: 1
Pris: Prova på/work shop samt dans, 40 kronor för medlemmar i ÖDF och 60 kronor för övriga. Endast dans, 20 kronor för medlemmar i ÖDF och 40 kronor för övriga
Plats: Limhamnsvägen 111, vår ordinarie danslokal. Hitta hit!
Medlemskap: Behövs inte
Fredagsfox med prova på/work shop
Fem fredagar under våren (återstår en) arrangerar ÖDF prova på med efterföljande socialdans i fox.
Prova på/work shop varar ca. en timme mellan kl. 18.30-19.30. Därefter börjar socialdansen fram till ca. 22.00.
Demokratisk dans. Du kan komma som singel eller tillsammans med en danspartner, men vi ser helst att du dansar med många under kvällen.
Kursledare: Lena Clarén/Ingvar Sundqvist (1/6)
Du behöver inte vara medlem i ÖDF för att delta.
VÄLKOMNA!